Öveket becsatolni: így érzékenyítené a magyar orvosokat az LMBTQ-lobbi!

2023. szeptember 27. 10:54

Fókuszban továbbra is az LMBTQ+ páciensek speciális ellátási igényei – hirdeti képzését a Magyar LMBT+ Medicína Társaság.

2023. szeptember 27. 10:54
Bokor Gábor

Októberben tartja őszi/téli képzését a Magyar LMBT+ Medicína Társaság, amelyre sok szeretettel várják a honi egészségügyben dolgozókat. Az ingyenesen meghirdetett program meghívójában azt írták, hogy a képzésre regisztrálni kell. Kijelentették, hogy a „program célközönsége az egészségügyi dolgozók, ezért a szervezők fenntartják a jogot a résztvevők szűrésére”.

Kiemelt téma lesz az eseményen az LMBTQ+ páciensek speciális ellátási igényei. 

„Október fontos hónap az LMBTQI+ közösség életében, hiszen ekkor van az Előbújás Világnapja, többek között ezért is rendezzük a következő egész napos, személyes jelenlétű képzésünket október 7-én. Fókuszban ismét a mentális egészség megőrzése lesz, ezen a napon a korábbi képzéseinken tanultakra építünk, de ugyanúgy visszanyúlunk az alapokhoz is” – invitálták az egészségügyi dolgozókat.

Szeretettel várunk minden kedves betegellátásban dolgozó kollégát, aki szeretné tudását az LMBTQ+ személyekre specifikus betegellátás témában bővíteni!”

– jelezték.

Mégis kikről van szó?

Nem örvend túl nagy népszerűségnek az érzékenyítő társaság, ugyanis a Magyar LMBT+ Medicína Társaságnak a Facebookon mindössze 250 követője van, ami azonban ennél is megnevettetőbb, hogy a meghirdetett kurzusra eddig hárman jelezték, hogy elmennek, míg két embert érdekel a téma. 

A társaság olyan egészségügyi dolgozókat vár soraiba, akik fontosnak tartják az LMBT+ személyek testi és lelki egészségének javítását, mindemellett pedig fontosnak tartják „az emberi méltóságot tiszteletben tartó, befogadó szemléletű egészségügyi ellátást. 

Egy olyan szakmai műhelybe invitálunk, amely együtt gondolkodási keretet biztosít az LMBT+ egészséget támogató orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak”

– olvasható bemutatkozásukban

A jelentkezőknek motivációs levelüket egy olyan email-címre kell küldeni, aminek a végén a @hatter.hu áll, ebből már kitalálható, hogy a projekt mögött nem áll más, mint a Háttér Társaság

A szervezetet, mint társszervezet tüntetik fel, mint olvasható, a Háttér Társaság Magyarország legnagyobb és legrégibb jelenleg is működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezete. 

Célunk a szakmai és politikai közvélemény, valamint a tágabb társadalom figyelmének felhívása az LMBT+ emberek problémáira; 

az őket segítő szolgáltatások működtetése; az LMBT+ emberek társadalmi helyzetének, szükségleteinek megismerése; ezen szempontok érvényesítése a közszolgáltatásokban; az LMBT+ emberek jogainak védelme, hátrányos megkülönböztetésük elleni fellépés; jólétük, egészségtudatosságuk növelése; az LMBT+ közösségek önszerveződésének támogatása, kultúrájuk ápolása, megismertetése” – írták.

Ezt is ajánljuk a témában

Szerhasználattól a kisebbségi stresszig

Az október 7-re meghirdetett eseményen több téma is előkerül, szó lesz Dr. Farkas Bernadett előadása során az öngyilkosságprevencióról az LMBTQI+ páciensek körében, majd Dr. Kappanyos Mária beszél az evés- és testképzavarokról LMBTQI+ páciensek körében, Galló Ramóna tart előadást azzal a címmel, hogy „szerhasználat, abúzus LMBTQI+ specifikus aspektusai”; majd előadást tart Pintér Diána a párkapcsolati erőszak LMBTQI+ vonatkozásairól, végül pedig Dr. Gubán Zsuzsanna mesél a „kisebbségi stressz és annak pszichoszomatikus lenyomatairól”.

Jön az unió is

A Magyar LMBT+ Medicina Társaság a weboldalának végén megjegyzésként azt írta, hogy a honlapjuk elkészültét a „Sokszínű Egység: Az LMBTQI egyenlőség érvényesítése a szakmai szervezetek munkájában Magyarországon c. projekt keretében az Európai Unió Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek programja (2021-2027) támogatta”.

„A honlap tartalma csak a szerző(k) véleményét tükrözi, amely nem feltétlen egyezik meg az Európai Unió vagy az Európai Bizottság álláspontjával. Az Európai Unió és az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a honlapon szereplő információkért” – szögezték le.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jacques Foche
2023. szeptember 27. 20:47
Itt idomítják be az orvosokat, nehogy véletlenül az LNGBTQ-ból akarják kigyógyítani az elmeroggyant beteget.
Guy_Verhofstadt
2023. szeptember 27. 18:49
Baszódjon meg az összes. 😂😂😂
Bodzay
2023. szeptember 27. 18:35
Már a bírók "érzékenyítése" is indokolatlan, az egészségügyben elképzelhetetlen. Az az orvos, aki ilyesmire szorulna, az alkalmatlan a foglalkozására. Az orvos dolga, hogy eligazítsa az atipikus szexualitás érintettjét. Az a foglalkozása.
drrc
2023. szeptember 27. 17:28
Ugyan mégis mi a f@szt kéne máshogy csinálni egy leszbikus, meleg, biszex, queer (= lila hajú idióta) emberrel, mint mással? Mindene ugyanúgy megvan, mint másnak. A transz más kérdés, de csak az igaziak, nem a politikai transz. Persze torokfájást náluk is ugyanúgy kell vizsgálni. Ez már megint egy ócska társadalommérnökösködö agymosás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!