Eltűnt hercegné? – Fotóügynökségek szerint manipulált lehet a Kate Middletonról megjelent fotó

2024. március 11. 06:29

Katalin hercegné december óta egy hivatalos programon sem vett részt.

2024. március 11. 06:29

Nyitókép: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Manipuláció lehetőségére hivatkozva több nemzetközi fotóügynökség is visszavonta kiadásából azt a hivatalos fotót, amely vasárnap jelent meg Katalin walesi hercegnéről, Vilmos brit trónörökös feleségéről.

Ez volt az első fotó, amelyet a hercegnéről januári műtétje óta hivatalosan közzétettek.

A Kensington-palota – Vilmos és Katalin londoni hivatala – által nyilvánosságra hozott fényképen a mosolygó hercegnő és három gyermeke, György és Lajos herceg, valamint Sarolta hercegnő látható. Katalin egy kerti székben foglal helyet, balján Sarolta a szék karfáján ül, mögötte György, jobbján Lajos áll.  

A képhez csatolt rövid nyilatkozatban Katalin köszönetet mond azokért a jókívánságokért, amelyeket az elmúlt két hónapban kapott.

A fotót a palota tájékoztatása szerint Vilmos készítette a múlt héten.

Ezt is ajánljuk a témában

A BBC brit közszolgálati médiatársaság ugyanakkor hétfőn azt jelentette, hogy három globális hír- és fotóügynökség, az Associated Press (AP), a Reuters és az AFP egyaránt visszavonta kínálatából a fotót.

Az AP indoklása szerint 

közelebbről megvizsgálva úgy tűnik, hogy a közlő manipulálta a képet.”

Az ügynökség a BBC által idézett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a fénykép nem felel meg a cég fotónormáinak. Az AP elsősorban Sarolta hercegnő bal kezének elhelyezkedését nevezte vitathatónak.

A Kensington-palota hétfő hajnalig nem kommentálta az ügyet.

Az udvar január 17-én jelentette be, hogy a 42 éves Katalin hercegnén tervezett és sikeres hasüregi műtétet hajtottak végre. Az akkori tájékoztatásban a palota nem tért ki a beavatkozás okára, de valószínűtlennek nevezte, hogy 

a walesi hercegné a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához.

December óta egy hivatalos programon sem vett részt

Katalin január 29-én távozott a London Clinic nevű magánkórházból, és jelenleg a család windsori rezidenciáján lábadozik.

A Kensington-palota azóta sem közölt részleteket a műtét okáról, jóllehet azt hangsúlyozta, hogy nem daganatos megbetegedésről van szó, és a hercegné jól van.

Katalin tavaly december óta egyetlen hivatalos programon sem vett részt. Állapotáról a brit sajtóban és a közösségi médiafelületeken számtalan találgatás kering, de a palota ezek közül egyet sem erősített meg.

III. Károly királyt, Vilmos trónörökös 75 esztendős édesapját ugyancsak január óta daganatos megbetegedéssel kezelik, és – jóllehet az államfői tisztségével járó feladatokat ellátja – jelenleg ő sem vesz részt nyilvános programokon.

Egy vonatkozó, közösségi médiában megjelent bejegyzést alább tekinthet meg:

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­ ­­­l­á­­­n­y­o­k­­­ ­­­v­­­á­­r­­n­­a­­­k­ ­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Nehidd El
2024. március 11. 11:32
A gyerek kezénél igazították a képen, esetleg éppen Middleton kezén látták jónak igazítani. Na és?
Savoiard
2024. március 11. 09:37
Furcsa sztori, es az egyetlen magyarázat szerintem annyi lehet, hogy valószínűleg méltatlan lenne egy leendő királynéhez ha elmondanak azt mi a konkrét egészségügyi ok. Ennyi ideig nem szoktak eldugni es info nélkül hagyni királyi család tagját. Sajnálom a lányt, csinos, korrekt, szimpatikus.
Swansea2688
2024. március 11. 09:08
A Mandiner színvonalas, kiegyensúlyozott magyar konzervatív közéleti weboldalból egy, az angol legalja bulvármédia - hogy durvább kifejezést ne használjak - köldökzsinórján csüngő, kritikán aluli szennylappá vált. Az egész frazeológiája (Hoppá! Mutatjuk! Ezt nem láttuk jönni! Ennyi volt! Itt a vége! stb.) a Bors, Ripost és hasonló szellemi pöcegödrök szintjét tükrözi. Nem tudom, milyen üzleti érdekek és alkuk állnak a háttérben, de ez az éles változás, amely az elmúlt másfél-két évben itt bekövetkezett, a hozzászólói felület tönkretételét is beleértve, egész biztosan nem a véletlen műve. Szerintem a 10-15 évvel ezelőtti Mandiner most szembeköpné magát, ha látná, mivé züllött. Én a magam részéről mindenesetre most már csak megszokásból, heti néhány alkalommal keresem fel az oldalt, a korábbi napi minimum 4-5-szöri látogatás helyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!