Hogy lesz a mostani káoszból szellemi rend? Csütörtökön megtudhatja!

2023. december 06. 11:36

Csütörtök délután mutatják be munkatársunk legújabb kötetét, mutatjuk, kikkel közösen, és miről szól.

2023. december 06. 11:36
Szilvay Gergely Káoszból kozmosz c. kötetének borítórészlete

December 7-én, csütörtök délután fél ötkor tartják főmunkatársunk, Szilvay Gergely hatodik kötetének a bemutatóját a Scruton MCC-ben (Budapest, 1113, Tas Vezér utca 3-7.). 

A Káoszból kozmosz: reakciós gondolatok (publicisztikák 2009-2023) című gyűjteményes kötetet az MCC Press adta ki.

A beszélgetésen a szerzőn kívül Lánczi András filozófus, az MCC Politikai Filozófia Európai Centrumának vezetője; Megadja Gábor eszmetörténész, a Századvég Kutatóintézeti Központjának igazgatója; és a beszélgetés vezetőjeként Kötter Tamás író, jogász, a Megafon influenszere vesz részt.

Szilvay Gergely (Pásztó, 1983) politológus, újságíró, a Mandiner főmunkatársa a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett történelem-kommunikáció szakon, ugyanitt doktorált politikaelméletből. A Káoszból kozmosz a hatodik kötete.

A kötet fülszövege így foglalja össze annak lényegét:

Reakciós indulat, ellenforradalmi hevület, konzervatív gondolat – talán így lehetne leginkább összefoglalni e kötet szövegei mögött megbúvó késztetést. Olyan publicisztikák ezek, amelyek túlmutatnak a napi politikai ‘megmondáson’. Így is érződik némelyiken a közélet heve, de a szerző a napi aktualitások ürügyén távolabbra tekint, és minden esetben valami messzebb hatóról szól. Időnként a düh, máskor a melankolikus derű jellemzi az írásokat. Néha legyintenek, néha megálljt kiáltanak. A tematikus egységekbe rendezett szövegek összességében a (poszt)modern szellemi káoszban a szellemi kozmosz, a rendezett világ és az otthonos állandóság helyreállítását segítik. Egyfajta rendrakást a fejünkben és lelkünkben. Ha tetszik: a restaurációt.”

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el, feliratkozni itt lehet.

Szilvay eddigi kötetei: A melegházasságról – Kritika a klasszikus gondolkodás fényében (Századvég, 2016); A genderelmélet kritikája (Alapjogokért Központ, 2021); Az amerikai Dél – Régi rend az Újvilágban (Rubicon Intézet, 2021); Arcok és történetek – Magyar segítség a kereszténység bölcsőjében (Mandiner Books, 2022); Józan részegség – Inerjúkötet táncházmozgalmárokkal (L'Harmattan,2022). 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2023. december 06. 14:32
Először zsidótlanítani kell. A többi jön majd könnyen utána.
survivor
2023. december 06. 14:04
A Kozmosz rendet jelent. Na, az nem lesz. A nagy Apokalipszis után max. kicsike túlélő közösségek maradnak itt-ott...
survivor
2023. december 06. 14:02
Sehogy.
ghelmddfd
2023. december 06. 12:01
l szellemi rend? ----------- Olyan hang, hogy szellem nem van, stak nyelvkakilás, de ahogy látem az egész bullshit, olyan hamvasi 2.a újratölvtve. Bullshit halandzsa az egész új-ónemmagyarul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!