A Boldogságkeresés folytatása

2020. december 15. 00:00

A legnehezebb feladat a szemléletformálás, hiszen egy trend megváltoztatása hosszú idő, de azt bizonyítja ez a könyv is, hogy érdemes családban élni, mert akkor leszel boldog, sikeres és egészséges.

2020. december 15. 00:00
null

Szüleim, ennek a könyvnek az írói – Kopp Mária és Skrabski Árpád – a magyar lelkiállapotot kutatták többezres, követéses vizsgálatban. Olyan érdekes kérdésekre keresték a választ, hogy miként függ össze az életcél, a család és a boldog házasság az egészséggel.

Tudományos munkájukat és eredeti megközelítéseiket az egész világon értékelték. Ők derítették ki, hogy a férfiaknak a gyerekkel való foglalkozás a legkomolyabb egészségvédő faktor, és hogy a férfi belehal, ha a nő elégedetlen a család anyagi helyzetével.
Ezekből a kutatásokból derült ki az is, hogy a magyar fiatalok sokkal több gyereket szeretnének, mint amennyi megszületik. A fiatalok 2-3 babára vágynak, aztán legfeljebb 1-2 születik.

A szüleim annyira fontosnak tartották, hogy a vágyott gyerekek megszülessenek, hogy ezzel a céllal megalapították a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat 2009-ben. Először édesapám, aztán 2012-ben édesanyám távozott az élők sorából, így örökségül megkaptam a mozgalom folytatását.

A vágyott gyerekek ügye nagyon eredeti gondolat, a világon csak Magyarországon van ilyen alapítvány. Hiszen nem azt mondjuk, hogy mindenki szüljön, hanem azt, hogy mindenki annyi gyereket szüljön, amennyit szeretne, aki nem szeretne, neki ne legyen, aki tízre vágyik, neki pedig legyen 10. A kívánt és a valós gyerekszám is nőtt az utóbbi években, az aktív családpolitikán kívül
biztos, hogy a szüleim által indított mozgalomnak is az eredménye.

A szemléletformáló és közösségépítő alapítvány a Három Királyfi, Három Királylány. Már a neve is mesél: hiszen a harmadik királyfiak és királylányok hozzák meg a szerencsét, ha megszületnének, akkor az egész ország jól járna. Kis helyi közösségeket hoztunk létre, a munkaközösségeket ösztönözzük a családbarátságra.

A legnehezebb feladat a szemléletformálás, hiszen egy trend megváltoztatása hosszú idő, de azt bizonyítja ez a könyv is, hogy érdemes családban élni, mert akkor leszel boldog, sikeres és egészséges. Persze kérdezhetjük, hogy hogyan találhatjuk meg a párunkat? Hogyan győzzük le a rossz szülői mintákat? Hogyan őrizzük meg a családi békét? Ezekre a kérdésekre mind
kapunk választ a szüleim írásaiból, akik nemcsak mondták, hanem a valóságban is megélték a csodálatos kapcsolatot, a békés otthont. A fő titkuk az volt, hogy rengeteget dicsérték egymást és minket! Hiányoznak, de a gondolataikkal itt vannak a könyv új megjelenésében.

Skrabski Fruzsina
(a szerzők egyik lánya, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke)

A könyv online itt vásárolható meg: http://webshop.harmattan.hu/?id=aa725cb0e8674da4a9ddf148c5874cdc&p=termeklap&tkod=4561

(X)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!