Újabb szintlépés jöhet a magyar-szlovák kapcsolatokban

2024. március 28. 11:25

A vasúti összeköttetések visszaállítását vagy bevezetését tervezi a szlovák közlekedési minisztérium, amely szerint Losonc és Hatvan a prioritás.

2024. március 28. 11:25

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A nemzetközi regionális összeköttetések erősítése érdekében, a magyar féllel való megállapodás után helyénvaló megfontolni a határon átnyúló vasúti összeköttetések visszaállítását vagy bevezetését – közölte a szlovák közlekedési minisztérium a Hospodárske Noviny beszámolója alapján.

A közlekedési tárca a kormány által tudomásul vett tájékoztatóban a Losonc és Hatvan közötti vasúti összeköttetést tartja prioritásnak.

A cikk megjegyzi, Szlovákiát hét vasúti átkelő köti össze Magyarországgal, de rendszeres távolsági vasúti összeköttetés csak két szakaszon, regionális pedig csupán egy szakaszon van.

A két ország a legfrissebb sajtóhírek alapján más ügyben is tárgyal, főszerepben a tokaji borral.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leonardodicarpaccio
2024. március 28. 14:53
A cseh titkosszolgálatnak sikerült lelepleznie azt a propagandahálózatot, amin keresztül Moszkva magyar, német, belga, francia, holland és lengyel politikusokat is pénzelhetett azért, hogy oroszbarát propagandát terjesszenek az EU-ban – írja Hvg.hu a német Spiegel és a cseh Deník N alapján. Az összegek fedezték a közelgő európai parlamenti választásról szóló kampányok költségeit. Petr Fiala cseh miniszterelnök szerdán újságíróknak azt mondta, az oroszbarát hálózat a prágai székhelyű Voice of Europe híroldalon keresztül terjesztette a propagandát. Olyan politikusok nyilatkozatait tették közzé, akik azt hangoztatták, hogy az unió állítsa le Ukrajna támogatását az Oroszország ellen vívott háborúban. A Deník N azt írta, a Voice of Europe szerda este már nem volt elérhető.
ipolypart2
2024. március 28. 14:42
Továbbá, kérjük a Vác-Zólyom vonalat, és ezzel együtt a Losonc-Ipolyság vonalat is. Ezekhez a hazai pályafelújítások mellett kellene egy 6km-s szakasz visszaállítása a Drégelypalánk- Ipolyság között. A komcsiknak a mániája volt a megrongált hidakat, vasúzi pályát fölszedni, nem MEGJAVÍTANI, nem, a földdel kellett egyenlővé tenni. Ismerős ugye? A rombolás utáni vágy a génekben van/volt/lesz.
Patika
2024. március 28. 14:39
Alexarndosz-2 nek igaza van....,de azért van három dolog amit a szlovákok még ma is igen nagy tiszteletben tartanak. Csák Máté (birodalma) Hunyadiak (Mátyás fája) Pálffyak (kastélyai, rezidenciái, várai)
alexandrosz-2
2024. március 28. 14:18 Szerkesztve
A Duna még mindig ellopva. A tót-magyar kettőssállampolgárságot meg mindig büntetik a tótok. A történelmi közigazgatási területek szétkurva. A magyar nyelvhasználat minimalizálva. A történelem ellopva, elhazudva. A magyar hősök, királyok, művészek tóttà hazudva. A magyar közép és felsőfokú anyanyelvi oktatás lenullázva. A vetótlan köpcös geci, meg a zsideszes bandája elégedett a tót sovinisztákkal. Jó cimborák a magyarpusztitásban. Ìrtják a magyart, pusztul a magyar, készül a hely a zsidóknak, tótoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!