Nem csak a népmesékben menti meg az országot a legkisebb királyfi

2012. június 27. 14:35

Anyukám halála után úgy éreztem, hogy kezembe kell vennem a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ügyét.

2012. június 27. 14:35
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Igen

„Édesanyádnak mi volt a célja a mozgalom elindításával?

A mozgalmat a szüleim találták ki még 2009-ben, és a férjem finanszírozta, pontosabban az ő cége: az ingatlan.com. A szüleim felmérése szerint a magyar fiatalok sokkal több gyereket szeretnének, mint amennyi megszületik, ezért kitalálták, hogy létrehoznak egy mozgalmat, ami segíti a kívánt, tervezett gyerekek megszületését. Kidolgoztak olyan ötleteket, adókat, támogatási rendszert, párkapcsolati tréningeket, ami bátorítja az olyan párokat, akik szeretnének gyereket, de anyagi, lelki okokból nem vállalják.

Hogyan lesz ezután?

Anyukám halála után úgy éreztem, hogy kezembe kell vennem a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ügyét. Anyukám rengeteget foglalkozott vele, járta a médiumokat, szervezte a Népesedési Kerekasztalt, lobbizott a politikusoknál. Most sikerült újjászerveznünk magunkat. A vezető Székely András lett, anyukám közvetlen munkatársa, az aktuális menedzseri feladatokat egyik aktivistánk, Vigh József látja el, én pedig vállaltam, hogy a mozgalom PR-jével foglalkozom. Számítunk az eddig is sokat segítő aktivistákra, és szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának hozzánk és támogatnának minket.

Melyek az elmúlt időszak legnagyobb sikerei, eredményei?

Nagyon hatásosan működött a Népesedési Kerekasztal, melynek rengeteg javaslatát a kormány már beépítette a programjába: a családi adózás tervét is a kerekasztal dolgozta ki. Egyik leglátványosabb és sikeres programunk a babazászló népszerűsítése volt, amit sok kismama megkapott. A lényege, hogy ne csak a halálkor, hanem a születéskor is tegyünk ki zászlót a házakra. Június 27-én mutatjuk be az Apafüzetet, amit a gyermeket váró apukáknak készítettünk. Ebben tanácsokat kapnak, hogy miként készüljenek a gyermekük születésére és mit kezdjenek egy újszülöttel. Ezt a füzetet majd a védőnők adják oda a várandós anyukáknak.

Hogyan látjátok a jövőt, vannak-e új tervek?

Rengeteg tervünk van. Most elsősorban a mozgalom pénzügyi hátterét kell megteremtenünk, ehhez szeretnénk támogatást szerezni. Szeretnénk mielőbb elindítani az internetes társkeresőnket is. Szeretnénk, ha országos mozgalom lennénk, és minél többen csatlakoznának hozzánk. Örülnénk, ha cégek, magánemberek támogatnának minket. Most például nagyon örülnénk egy grafikusnak és honlap szerkesztőnek, akik lelkesedésből segítenének nekünk, a mozgalomnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lelkylola
2012. június 27. 20:22
Orulok, hogy ennyire szeretnetek, hogy legyen gyerekem. En is szeretnem 8 eve. Remelem elobb-utobb sikerul. A noveremnek 3 gyereke van. Fruzsi
trendo
2012. június 27. 20:07
Hányni tudok a csillogó szemű, önmegvalósító úrilányoktól, akikből hamar kinevelődnek a végtelenül előítéletes, bigott matrónák. Ezek mindig másoknak mondják meg, mit is kéne csinálniuk és szigorúan számonkérik, ha a buta nép nem hajlik okos szavukra :) Alapítványosdi... brrrr. Ha nem adócsalás, akkor kivagyiság, kapcsolati tőke felhalmozás. Nem dumálni és önfényezni kéne, hanem gyereket szülni, ha már erre tűztétek ki a zászlót!
megyer
2012. június 27. 16:34
Fruzsina, gondoltad volna, hogy ezt kapod itt?
megyer
2012. június 27. 16:15
Beteglelkűek, tudtok arról valamit, miért nincsen Fruzsinának gyermeke? Mindig azt hiszem, nincs az emberi aljasságnak, gonoszságnak legalja, és mindig keserűen kell tudomásul vennem, hogy de igen, mindig van lejjebb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!