Kilépek a Híd frakciójából, ha koalícióra lép Ficóval és az SNS-szel

2016. március 15. 16:49

A Smer és a Szlovák Nemzeti Párt mellé kormányba lépni véleményem szerint nincs összhangban a Híd tagságának és azoknak a választóknak az érdekeivel sem, akik szavazataikkal támogatták a pártot a választásokon. Az ilyen lépés a Híd végét jelenti.

2016. március 15. 16:49
Simon Zsolt
Facebook

„Bejelentés !

Amint azt a választások előtt jeleztem, ma az elnökségi ülésen bejelentettem, hogy nem tudom támogatni a Smer, SNS, Híd és a Sieť romjai alkotta kormányt. Ezért, ha a Híd aláírja a koalíciós szerződést és belép a kormányba, nem lépek be a Híd parlamenti frakciójába.

A Smer és a Szlovák Nemzeti Párt mellé kormányba lépni véleményem szerint nincs összhangban a Híd tágságának és azoknak a választóknak az érdekeivel sem, akik szavazataikkal támogatták a pártot a választásokon. Az ilyen lépés a Híd végét jelenti.

A hivatalnok-kormány és az előrehozott választások Szlovákia állampolgárai számára jobb megoldást jelentenének.

Az országot jellemző pangás a második Fico-kormány eredménye. Tapasztalataim kizárják, hogy másként cselekedjek. Az én értékrendem változatlan.

A párt egyik alapítójaként egyszersmind szeretném felszólítani a párt Országos Tanácsának tagjait - mivel egyedül ők dönthetnek arról, hogy a Híd bármilyen kormánytágságot vállaljon -, hogy jelenjenek meg az ülésen és utasítsák el a Híd kormánytagságát egy Smer és Szlovák Nemzeti Párt alkotta kormányban.” (via Körkép.sk)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. szeptember 13. 16:44
Bugarova belovat nem érdekli mi lesz a híddal.Ő megszedi magát a 4év alatt utánna elmegy nyugdíjba.Kész passz.
Energetikus
2016. március 17. 11:10
és a Sulík vezetésevel lehetett volna a Híd egy koalícióban a SNS-szel ??? - azzal igen, Ficoval nem ??? - hol a mérleg nyelve ???
romanov
2016. március 16. 14:58
Csak a tények kedvéért: Szlovákia az elmúlt 15 évben a térség legdinamikusabban fejlődő országa Dzurindástól, Ficostól. Magyarország mögül indult (mind gazdaságilag, mind a demokratikus intézményrendszert tekintve) Meciar után, ma pedig közelebb van az EU átlaghoz, mint mi. Ez mindenkinek jó, benne az ott élő 400 000 magyarnak. Ezért szerintem Ficóval lehet együttműködni egy magyar pártnak, de az SNS-sel semmiképpen.
még fokozza
2016. március 16. 14:58
Nem szabad kilépni! Az SNS most néppártosodik. Danko a napokban vett kiskutyákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!