Mit és hogyan sportoljunk szülés után?

2016. december 13. 23:56

A szülés után is szeretnénk mihamarabb visszanyerni a formánkat, de a megfontolt, tudatosan felépített progresszió, fokozatosság talán még fontosabb ilyenkor, mint bármikor máskor.

2016. december 13. 23:56
Tolnai Nóra
Képmás

„Manapság már kiment a divatból, hogy a várandós anya kettő helyett eszik, és nem célszerű 10-12 kilónál többet hízni sem a terhesség alatt. A szülés után is szeretnénk mihamarabb visszanyerni a formánkat, de a megfontolt, tudatosan felépített progresszió, fokozatosság talán még fontosabb ilyenkor, mint bármikor máskor.

A csecsemő szükségletei kerülnek előtérbe, minden e köré épül fel az első időszakban. Mozogni, edzeni, erősíteni ilyenkor is egészséges, de ez nem a rekorddöntögetések időszaka, hanem egy kiegyensúlyozott állapot elérése, amellyel testileg és lelkileg is harmóniába tudunk kerülni.

A szülés után és a szoptatás idején elsődleges szerepet kap a tartóizomzat és a gátizmok megerősítése. Kardio jellegű edzést is lehet végezni, a sok séta a szabadban a csecsemőnek is nagyon jó. Ha hordozunk, akkor a hátunk és a derekunk extra terhet kap, ráadásul a nagyobb mellek tartását is kompenzálniuk kell. Fontos tehát a tartásjavítás, amire a Pilates jellegű torna kiváló. Kardioedzésnél figyelni kell, hogy az intenzitás alacsony maradjon. Ez azért fontos, hogy ne szaporodjon fel tejsav. Kerüljük el a tejsavas izomláz kialakulását, vagyis a magas intenzitáson, nem aerob tartományban végzett edzést! Fontos a hátizmok edzése, mert hordani kell a mellet és a kisbabát.

(...)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!