A fiatalok kivándorlása ellen küzdene a Jobbik

2012. július 12. 14:07

Az ellenzéki párt külön mentőcsomagot javasol a születésszám növelésére és a fiatalok nagy arányú kivándorlásának megállítására.

2012. július 12. 14:07

A Jobbik külön mentőcsomagot javasol a történelmi mélypontra süllyedt születésszám növelésére és a fiatalok nagy arányú kivándorlásának megállítására. Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője, csütörtökön, az Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a Jobbik számára minden pénzt megérnek ezek a célok, hiszen jelenleg a demográfiai problémák hátráltatják leginkább Magyarországot. Példaként említette, hogy a következő években akár több mint 120 ezer jól képzett magyar fiatal vállalhat németországi, vagy ausztriai munkát az ottani munkavállalási szabályok könnyítésével.

Javaslataik között első helyen említette a felsőoktatási tandíj eltörlését és egy fiataloknak szánt állami bérlakás-építési programot. Az ellenzéki politikus a jelenlegi családi adókedvezmények kiterjesztését is szorgalmazta úgy, hogy az egyfajta „negatív adóként” működhessen, vagyis minden családnak leírható, vagy visszaigényelhető támogatási összeget kellene biztosítani. Z. Kárpát Dániel egy „családellátó szolgálat” kiépítését is indítványozta, amely a nagycsaládosokat láthatná el Magyarországon előállított alapvető élelmiszerekkel és termékekkel.

A Jobbik egy „szülőtámogatási életjáradékot” is bevezetne, amivel a személyi jövedelemadó egy részét közvetlenül a szülőknek lehetne utalni, emellett felvetette a jelenleg is működő babakötvény kiterjesztését úgy, hogy a „társadalom hasznos egységeiként” működő családok gyermekei akár lakást is vásárolhassanak a tizennyolcadik életévükben felvehető összegből.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!