Nemzetbiztonsági kockázat: egy professzionális csapat segítette a baloldalt

2023. szeptember 28. 09:54

A Magyar Nemzet szerint már 2014-től rendszeresen kap amerikai támogatást a magyar ellenzék.

2023. szeptember 28. 09:54

Tavaly derült ki, hogy az Egyesült Államokból dollármilliókkal támogatták a 2022-es országgyűlési választásokra készülő hazai baloldalt. A Magyar Nemzet közölte, hogy bár az eljárások mind a mai napig tartanak, ugyanakkor több fontos adat került nyilvánosságra. Ezek közül a legjelentősebbeket a Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentéseiben olvashatjuk.

Éppen erre támaszkodva tett egy fontos ígéretet a Magyar Nemzet. A következő napokban épp az NIK összefoglaló jelentéséből fognak közölni jelentős részleteket, amelyek sok kérdésre fognak válasszal szolgálni.

Csütörtöki cikkében a Magyar Nemzet a NIK jelentéseire támaszkodva egyértelműen megállapította,

hogy az Egyesült Államok nyíltan támogat olyan politikai és civil szervezeteket, valamint médiumokat, amelyeket felhasználva befolyásolni próbálja a magyar közéletet, adott esetben akár a választások kimenetelét is.

Döbbenetes jelentés

A NIK többek között a következő döbbenetes megállapításra jutott:  „a rendelkezésre álló információk feldolgozása, elemzése és értékelése alapján a 2022. évi parlamenti választásokon elindult egységes ellenzék támogatását – egyben a választás eredményének befolyásolását – egy koherens működési modell szerint tevékenykedő, az adatbázis-építésben, az adatgyűjtésben, a kampánytechnológiák alkalmazásában,

valamint jogi és kampánytanácsadásban jártas, erre specializálódott, profitorientált, innovációs ökoszisztéma végezte”.

A lap közölte, hogy az ezt követő megállapítás talán ennél is érdekesebb, mivel rámutat arra, hogy ez egy zárt rendszer, ami a politikai nézetek szerint meghatározott.

„A zárt jelleget példázza, hogy az amerikai pénzügyi források egy részének elosztásában érdekelt – aktuálisan a DatAdat-csoporthoz köthető – személyi kör lényegében azonos céllal, de

más konstrukcióban már megjelent a 2014-es választások alkalmával és a NED támogatásával”.

A lap végül arra a megállapításra jutott, hogy jelen helyzetben a nemzetbiztonsági kockázatot – sikeres kampány és választási győzelem esetén nemzetbiztonsági érdeksérelmet – az jelenti, ha a Magyarország sorsáról olyan szereplők dönthetnek, akik jelentős részben külföldi támogatásokból tehetnek szert a választók támogatására, a választói akaratot befolyásoló képességre, miközben döntéseikkel nem feléjük, hanem a forrásokat biztosító szervezetek, személyek, érdekcsoportok felé tartoznak elszámolással. Ráadásul ez már olyan következtetés, amit a titkosszolgálati jelentés készítői is megállapítottak.

A Magyar Nemzet teljes cikkét ide kattintva tudják elolvasni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. október 01. 04:23
"Lajoss szeptember 30. 09:27 A titkosszolgálatok az állampárt szolgálatában…undorító..a birkák fel sem fogják.." 34 éve szabad és demokratikus választások vannak Magyarországon, miféle állampártról beszélsz, szerencsétlen trolladék??? :DDD
Lajoss
2023. szeptember 30. 09:27
A titkosszolgálatok az állampárt szolgálatában…undorító..a birkák fel sem fogják..
istvanpeter
2023. szeptember 28. 12:53
Hát, azért az már régebb óta ismert, hogy a háttérhatalmi maffia, a legfőbb operatív szervének, az Egyesült Államoknak és az EU-beli csicskásainak az aktív közreműködésével, minden áron meg akarja buktatni a FIDESZ-KDNP pártszövetséget. Egyébként mélységesen megdöbbentő, hogy az EU vezetői egy tagországgal szemben ilyen aljas és gyalázatos módon jár el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!