Kopp Máriára emlékezünk

2017. április 03. 09:46

5 éve hunyt el a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapítója, Kopp Mária.

2017. április 03. 09:46

Prof. dr. Kopp Mária (1942-2012) orvos, pszichológus, klinikus szakpszichológus, egyetemi tanár, MTA doktor,  a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének alapító igazgatója és tudományos igazgatóhelyettese, a Semmelweis Egyetem és az MTA Mentális Egészségtudományok társult kutatócsoport vezetője volt. A magyar népesség életminőségét, a testi és lelki egészség összefüggéseit vizsgálta évtizedeken át.

A Népesedési Kerekasztal szervezője és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elindítója volt, a nevéhez csaknem 180 tudományos közlemény fűződik. 

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom nyilatkozatát Kopp Mária halála után mind az öt parlamenti párt frakcióvezetője aláírta, ez szimbolizálja Mária egységesítő karakterét.

2016-ban újraszerkesztett formában a Heti Válasz kiadó kiadta Kopp Mária és férje, Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai című könyvét. A minikonferenciával egybekötött könyvbemutatóról a Mandiner.család is beszámolt

Idén a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski díjat alapít, amivel azokat az embereket tünteti ki, akik legtöbbet tesznek a közösségükben, hogy a kívánt gyerekek megszülessenek.

Prof. dr. Kopp Mária előadásai itt olvashatók.

(Forrás: Közlemény)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2017. május 01. 22:15
Vidéki jelöltek a "Falu bikája" címet kapják meg, belső lipótvárosiak a "Legjobb partiarc" oklevelet. Különdíjas lesz, aki ellen a legtöbb apasági keresetet nyújtják be :)
hini
2017. április 04. 08:35
nagyon okos nő volt!
marko11
2017. április 04. 08:35
Nagyszerű ember és kiváló tudós volt! Nagyon hiányzik a mai, frusztrált közéletből!
Anti Komcsi
2017. április 04. 08:34
Sok ilyen ember kellene Magyarországnak mint Kopp Mária és s Skrabski család. Hajrá Fruzsina!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!